Domů Rady a Návody Tipy, triky, nápady: Kouzlo domácího voňavého cukru

Tipy, triky, nápady: Kouzlo domácího voňavého cukru

-

Způsobů na přípravu voňavého cukru existuje řada. Například cukr bude vonět, když do něj na tři dny dáme tence nařezanou kůru citronu nebo limetky. Pokud jím potom osladíme čaj, umocníme tím jeho chuť.

magazín Vařečka 13.08.2019 13:00 vanilka, voňavý cukr Foto: Shutterstock
Vanilkový lusk rozřízneme a dáme do sklenice s cukrem.
Stejně si doma můžeme vyrobit pravý vanilkový cukr ve větším množství. Kvalitní vanilkový lusk sice není úplně levnou záležitostí, ale tato investice se zcela určitě vyplatí. Cukr s pravým vanilkovým luskem má mnohem lepší aroma než kupovaný, a navíc vydrží mnohem déle. Aroma lusku je velmi silná, takže spolehlivě vystačí na velké množství cukru do zásoby a ve finále vyjde i levněji, než kdybyste kupovali jednotlivé kapsy. Lusk rozřízneme a dáme do sklenice s cukrem. Ideální na kilogram cukru asi 4 střední lusky, záleží na tom, jakou silnou vůni chceme dosáhnout. Rozvoní tak můžeme práškový, krystalový, ale například i třtinový cukr, který je již sám o sobě mírně aromatický.

Oprava nerovného korpusu

Pokud upečený korpus dortu nemá pěkný rovný povrch, překlopíme ho ještě ve formě, dokud je teplý, na desku. Dort se vyrovná a po 15 minutách můžeme začít se zdobením. Velké boule můžeme také odříznout pilkovým nožem, povrch vyrovnat a potom začít s nanášením krému či polevy.

ČTĚTE VÍCE O nápad a řadách
Tipy, triky, nápady: Čištění grilu na dřevěné uhlí
Tipy, triky, nápady: Čištění grilu na dřevěné uhlí

Tipy, triky, nápady: Z abecedy přípravy zeleniny
Tipy, triky, nápady: Z abecedy přípravy zeleniny

Zápach v myčce? Pomůže ocet i soda bikarbona
Zápach v myčce? Pomůže ocet i soda bikarbona

Letní posezení v zahradě! Jak si je užít ještě o něco víc?
Letní posezení v zahradě! Jak si je užít ještě o něco víc?

Palačinky jako obláček

Jemné a vzdušné palačinky získáme tak, že do těsta přidáme například trošku silně perlivé vody nebo jednu nebo dvě lžíce rumu, pak budou jako obláček, a navíc získají příjemné aroma. Velmi důležité je nechat pak těsto alespoň hodinu nebo dvě odležet, palačinky tak vydrží déle čerstvé.

Krájení šťavnatých plodů

Když krájíme takové ovoce nebo zeleninu, které mají hodně šťávy, například rajčata či meloun, položíme destičku na krájení na větší tác nebo na plech s vyšší obrubou. Šťáva se zachytí, neteče po stole, a navíc se bude dát dále použít.

Mohlo by Vás zajímat

PR článek